هاوار زاگرس ،نبی امیربیگی::کشک و تمام مشتقات آن از دیر باز نقش مهمی در تامین غذای انسانها ایفا کرده اند و همواره از سالم ترین مواد غذایی محسوب می شوند.
در دنیای امروز غذاها و خوراکیهای بسیاری در زندگی و سلامتی ما نقش دارند، انتخاب در ميان انواع خوراکیهای رنگارنگ امروز بسیار سخت شده و قطعا با توجه با وجود انواع بیماریهای گوناگون در زندگی ماشینی امروز باید بهترین و سالم ترین ماده غذایی را برگزید، یکی از این مواد غذایی سالم《کشک》 است.
کشک و تمام مشتقات آن از دیر باز نقش مهمی در تامین غذای انسانها ایفا کرده اند و همواره از سالم ترین مواد غذایی محسوب می شوند.
انسانها در آغاز با رام کردن گاو و گوسفند و تهیه شیر از آنها به طرز تهیه درست کردن کشک پی بردند و از آن روز تا کنون از خوراکیهای محبوب تلقی می شود.
کشک علاوه بر طعم خاصی که دارد، مورد استفاده قشر عظیمی از افراد جامعه است و علاوه بر آن کشک بسیار مغذی و دربردارنده کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است.
این خوراکی خوش طعم می تواند به تامین انرژی مورد نیاز بدن کمک کند، چرا که هر صد گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلو کالری انرژی تولید می کند. مقدار مواد مغذی موجود در کشک به نحوه فرآوری و همچنین شیر یا ماده اولیه آن بستگی دارد و هر چه کشک بافت متراکم تری داشته باشد، دارای پروتئین بیشتری است.
همچنین هر چه کشک دارای درصد رطوبت پایینتری باشد و فراوری كمتری روی آن صورت گرفته باشد، موادمغذی مخصوصا كلسیم بیشتری دارد.
کشک در زندگی انسانها تاریخ بسیار طولانی دارد و علاوه بر تمام مصارف آن مصرف دارویی نیز دارد، کشک با داشتن مقادیر فراوان اسیدهای آلی می تواند به عنوان یک ضد عفونی کننده برای دستگاه هاضمه و همچنین روده کوچک و بزرگ عمل کند. در کنار این مورد برای عفونت های پوستی هم بسایر مفید است.
کشک همواره یک ماده غذایی بسیار مفید در میان انسانها بود و این خوراکی حاوی کلسیم فراوان، فسفر، چربی، نمک، پروتئین و ویتامین است و فواید و خواصی برای سلامتی بدن دارد.